שיח גלריה

שיח גלריה בתערוכתו של האמן מולי בן ששון- "ספרים מלאים חדרים"
המוזיאון המארח

שיח גלריה


עם הסופר חיים באר- אוניברסיטת בן-גוריון בנגב,


פרופ' יאיר זקוביץ- האוניברסיטה העברית בירושלים,


רותי אופק- אוצרת התערוכה והאמן מולי בן ששון בצלאל


 


בתערוכה של מולי בן ששון "ספרים מלאים חדרים"


המוזיאון הפתוח בגן התעשייה תפן- שישי, 20 באוקטובר, בשעה 11:00


 


שיח גלריה בתערוכה החדשה של מולי בן ששון "ספרים מלאים חדרים", במוזיאון הפתוח בגן התעשייה תפן, המוצגת בגלריית המוזיאון, תתקיים ביום שישי, 20 בספטמבר, בשעה 11:00.


 


כותב הסופר חיים באר מאוניברסיטת בן גוריון, במאמרו "קדמון הוא כוח הספרים", בספר המלווה את התערוכה: "אף על פי שהתשוקה לבנות בניין 'עדי עד' לא התפוגגה מעולם בקרב אנשים מישראל, האדם היהודי ידע, כי בתים בני קיימא אינם נבנים מאבני גזית מסותתות המוצמדות אישה אל רעותה בטיט, כי אם מגיליונות נייר כתובים ומודפסים הקרבים עצם אל עצמו כעצמות היבשות בחזונו של יחזקאל ועל כן בחר הוא לשכן את רוחו בספר ובספרים". מוסיף פרופ' באר: "פגיעותו של הספר ויחד עם זאת יכולת ההישרדות המופלאה שלו, עשו אותו לבית האמיתי שלנו, לבית חיינו. בית ספר מובהק, ללא מקף מחבר, ללא מרכאות, ספר שהוא בית, בית שהוא ספר, בית אולפנה יחיד ומיוחד, אשר אותו קיבלנו ממדבר מתנה".


 


כותב פרופ' יאיר זקוביץ בספר המלווה את התערוכה: "התערוכה שהציב בן ששון, כולה זיכרון ובכל חלקיה לובש הזיכרון צורה מוחשית של בתים. בית הוא המרחב הפיזי, האינטימי, המוגן, בו חיים האדם ובני משפחתו. ברכה היא לזה שהבית אשר יבנה ייכון לאורך ימים: "וּבָנוּ בָתִּים וְיָשָׁבוּ" (ישעיה סה, כא).


 


התערוכה עוסקת בחיבור הערכי המיוחד לשפה העברית בין "בית" ל"ספר". בתרבות האנושית משמעות רבה לקשר בין בית לזהות. כעם שגלה מאדמתו, התמודד העם היהודי עם בעיית הזהות באמצעות הספר ובתי המדרש. משמעות הבית היתה התוכן, הזיכרון, לא הבית הפיזי. העבודות שבתערוכה מנהלות תחת הכותרת "ספרים מלאים חדרים", טריאלוג בין עבר, הווה ועתיד באמצעות הבית והספר ושואלות שאלות הקשורות לזמן ומקום.


 


הספר המלווה את התערוכה בעיצובו של כפיר מלכא, שיצא בכריכה קשה, מעניק באופן עיצובו משמעות לתכניו. בספר מאמרים מאת: פרופ' יאיר זקוביץ, פרופ' מנחם בן ששון, הסופר חיים באר וראיון בין האמן לאוצרת התערוכה רותי אופק.


 


מחיר למשתתף- 35 שקלים.


למשתתפי האירוע תינתן הנחה של 10% ברכישת הספר הנלווה לתערוכה.


הרשמה מראש, מספר מקומות מוגבל, בימים ב'-ה' 9:00-16:00


גלריית המוזיאון הפתוח בתפן - 04-9109613, http://www.omuseums.org.il