בעידן בו יותר ויותר דימויים הופכים לדיגיטליים, בו אנו מתקשרים ללא הרף עם האובייקטים סביבנו ומצפים מהם שיתקשרו איתנו, עידן בו כל פעולה שלנו כמעט נמדדת, מתועדת ונרשמת - התערוכה "דיקוד" מאפשרת לנו להתבונן בעין חדשה על העולם סביבנו. פרחים צומחים באופן דיגיטלי, ומראה בה פתיתי שלג נופלים ויוצרים דיוקן של הצופה, הן בין העבודות הדיגיטליות המוצגות בתערוכה "דיקוד - חוויות עיצוב דיגיטלי"
התערוכה, אותה אוצרים לואיז שאנון, סמנכ"ל תוכניות עכשוויות במוזיאון ויקטוריה ואלברט (V&A), לונדון, ושיין וולטר, מנכ"ל onedotzero, ארגון לאמנות דיגיטלית, מציגה את ההתפתחויות האחרונות בעיצוב דיגיטלי ואינטראקטיבי, מגרפיקה מבוססת-מסך קטן ועד למיצבים גדולי ממדים. בתערוכה מוצגות עבודות של מעצבים בינלאומיים מבוססים, בהם דניאל בראון ודניאל רוזין, כמו גם עבודות של מעצבים מרתקים צעירים יותר, דוגמת טרויקה וסימון הדג'ינס. התערוכה המוצגת במוזיאון העיצוב חולון הורחבה וכוללת גם עבודות של מעצבים ואמנים ישראלים.
"דיקוד" בוחנת שלושה נושאים. הנושא הראשון, "קוד", בוחן עבודות שעושות שימוש בקוד מחשב על מנת ליצור עיצובים חדשים באופן בו פסל עובד בחומר או עץ. הנושא השני, "אינטראקטיביות", בוחן עיצובים המושפעים באופן ישיר על ידי הצופה. הנושא השלישי, "רשת תקשורת", מתמקד בעבודות שעוסקות ועושות שימוש בעקבות הדיגיטליים שנותרים מתקשורת יומיומית, בלוגים בקהילות מדיה חברתיות, ותקשורת ניידת או מערכות איכון עולמיות (GPS) המופעלות על יד לוויינים.
חוויות עיצוב דיגיטלי
המוזיאון המארח