אורן פישר | שוק התקווה
במיצב "שוק התקווה" מציג האמן אורן פישר מערך אובייקטים המורכב מעבודות רדי-מייד וגרפיטי. במשך שנה יצר עבודות מחומרים שאסף ברחובות שכונת פלורנטין בתל אביב, שבה הוא חי ויוצר. פישר, מוכר כאמן הפועל רבות במרחב הציבורי, בעיקר ברישומי קיר ברחובות תל אביב. במיצב זה מציע מגוון עבודות שתורגמו למוצרי צריכה פיקטיביים המתאימים לכול, ומתייחסים לסטראוטיפים נפוצים בחברה הישראלית העכשווית.
בעבודתו ניכרת השפעת החוץ על הפנים: עבודת הרחוב המשתנה ומגיבה תדיר למתרחש בו אל מול הצבתה בין כותלי המוזיאון, והדרך שבה נקראות עבודותיו בהקשר זה של החסות המוסדית המעניקה להן לגיטימציה והכרה בעידן השפע הכלכלי.
פישר מוצא את דרכו בתרגום המציאות הישראלית העכשווית על בעיותיה לאובייקטים "משלימים" הבאים לתת מענה ותיקון לכל העוולות והחוליים בסביבתו המיידית. עבודותיו נוגעות במציאות הארץ ישראלית על הסטראוטיפים הקיימים בתוכה (למשל בעבודה "גופייה לגבר המכה"), המצב הפוליטי-חברתי ("זית כבוש"), ונושאים העוסקים בחיים האישיים ("מקל אנוכי לשימוש אנוכי"). גם שדה האמנות המקומית והבין לאומית שבו הוא פועל מקבל התייחסות סאטירית ("גינתון לסלון" ו"הנערות מקריית המלאכה"). בעבודותיו מגיב פישר על השפע הוויזואלי על עודף הגירויים והאובייקטים שבו, ועל ההצפה הרגשית, התודעתית והחזותית. מגוון הנושאים שבהם הוא עוסק נוגע לכל אדם בחברה המקומית.
יצירותיו של פישר מאופיינות בפשטות החומרים ובאמירות חברתיות נוקבות היוצרות אווירה טעונה. לשם כך הוא משתמש בחומרי גלם מהרחוב, שבהם הוא מטפל במספר דרכים: הוספת צבעי יסוד ורישום פרימיטיבי, שילוב דמויותיו השטוחות שהן אייקון שלו ומאפיינות מובהקות של עבודתו, ושרבוטי מילים המתווספים לעבודותיו ומהווים חלק אינטגרלי מהן או את מהות היצירה עצמה. בעבודותיו מגיב פישר לבעיות אקטואליות בשפה ישירה והומוריסטית ומציגן במתכונת השוק הפתוח לכול תחת השם "שוק התקווה" רווי המשמעויות, המטעין את המיצב כולו ברבדים נוספים.
רגע כניסתה של אמנות הרחוב אל חלל המוזיאון מכיל בתוכו את הספק ואת שאלת קיומה של אמנות הרחוב כמהלך חתרני ואנטי ממסדי, שבו הוא מבקש להכניס למוזיאון את היצירה הפועלת על הגבול בין פנים לחוץ, בין אמנות לרחוב, ובתוך כך, מציב שאלות על אודותיו.
המיצב מוצג במסגרת אירועי דאדא 100 במוזיאון, לציון מאה שנה לתנועה.
אורן פישר נולד ב-1984 בלוס אנג'לס, וגדל ברעננה. כיום חי ויוצר בתל אביב. הקים את גלריה משונע, יוזם הפרויקט "צבעי בסיס".
אוצרת: ניצן שובל אבירי