אמנות התה

 

שתילי התה הובאו ליפן מסין בשנת 1191. במאה ה-15 הכנת והגשת התה הועלתה ביפן לדרגת אמנות גבוהה במיוחד. מספר אסתטיקנים פיתחו את אמנות התה לדרך חיים - 'דרך התה' (סַאדוֹ, צ'אדו). הם קבעו כללים למפגש חברתי, שבו המארח מכין קערית תה לאורחים ספורים. המפגש נהפך לאירוע בעל חשיבות תרבותית ואסתטית ותרם להתפתחותם של תחומי אמנות שונים ובהם קדרות, ציורי דיו, אדריכלות, גנים ועוד.  בתערוכה יוצגו יצירות מאוסף המוזיאון ושל האמנית מיהו קאטאוקה ארליך.